Väderthriller i konsertträdgården slutade lyckligt

Ojojoj. I en vecka hade väderkartorna varnat för lite regn på söndagen.  Jag brukar inte titta på väderappar utan hellre ut genom fönstret men blev i alla fall lite hoppfull när SMHI visade 0 mm nederbörd för eftermiddagen.

Det började bra - vi kom till den här fina konsertträdgården med riktig scen (inkl magnoliaträd) och underbar grönska. Förberedelserna gick som på räls.


Pausfika för orkesternDags att börja repaMen snart börjar det regna, inte så mycket men...fiolisterna ute på kanten får stå och trycka in sig under taket och skydda instrumenten. Så där var det lite fram och tillbaka tills det slutligen började vräka ner och ett åskväder passerade. Då blev det helt ospelbart. Oro i lägret. Appar konsulteras. Ingen vill flytta till Lundenskolan. Visst har alla moln dragit förbi nu? Tappra besökare börjar trots allt trilla in. 
Blött...Trogna cappellafans kommer i alla väder


Titta - snikens kulle även i Bö!

Efter ännu en liten skur är det ändå  uppehåll kl 16.00 och vi kör igång. Ansatsen håller dock endast i två stycken, sen tilltar regnet igen. Krismöte i ledningen - värdinnan kommer med det geniala förslaget att bryta konserten för fikapaus direkt -  vi flyttar in orkesterprylarna och bjuder in gästerna under altantaket. Succe. Med kaffe och goda kakor i magen stiger humöret. Och äntligen är vädergudarna med oss, regnet upphör och vi kan fullfölja hela konsertprogrammet.

Hembakat i stora lass!
Särskilt TACK till våra fina värdar! Vi kommer gärna tillbaka!


Välutrustade besökare som synes

Efteråt var vi så här glada! (det blev ett helt gruppfoto oxå men det kommer senare!)
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar