Symfonikonsert med Cappella Summarum

Summarumprojektet pågår för fullt. Pga renovering i Johannebergkyrkan har vi fått leta annan lokal för våra repetitioner och glädjande nog har Masthuggskyrkans församling kommit till vår räddning. Flera veckor har vi övat i den vackra kyrkan. Första repen var i församlingshemmet men där kunde vi inte fortsätta eftersom orkestern hördes mer än vad grannarna tyckte var acceptabelt en söndagkväll ...

Nu är det mindre än en månad kvar till konserten och snart skall vi få träffa och lära känna årets solist Linnea Fredriksson. Hon skall spela Dvorak med oss - Romans och Mazurka.

I år firas 500-årsjubileet av reformationen  vilket är en bakgrund till årets repertoarval. Huvudnumret blir Mendelsohns symfoni nr 5 "Reformationssymfonin" skriven 1830 på 300-årsjubileet av den Augsburgska bekännelsen. Sista satsen baseras på Martin Luthers koral "Vår Gud är oss en väldig borg".

Välkomna på konsert !

Söndag 2 april 18.00
Masthuggskyrkan

Det är fri entre men vi är tacksamma om ni vill ge ett stöd till orkesterns verksamhet vid insamling efter konserten. Det går också bra att använda Swish, +46704569246 (Marie Westerlund), eller Cappella Summarums bankgiro 164-2586.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar